lijn

Spray Tanning

plaatje

Spray Tanning is een belangrijke doorbraak in het bruinen zonder zon. Spray Tanning geeft een vlekkeloze en natuurlijke teint. Een lotion op basis van DHA (Dihydroxyacetone = kleurloze suikeroplossing) wordt op uw lichaam gespoten en kan voor gedeeltelijke en complete lichaamsbruining worden gebruikt.

DHA

DHA is het actieve bestanddeel. Deze natuurlijke voorkomende suiker is het actieve ingrediënt in praktisch alle zonvrije bruiningsmiddelen. DHA is sinds 1960 door de FDA (Food and Drug Administration) officieel goedgekeurd. De DHA reageert samen met de eigen aminozuren van de huid en zorgt voor een gezonde en natuurlijke teint. Een speciaal ontwikkeld spraysysteem wordt voor het aanbrengen van de lotion gebruikt.

Voorbereiding

Het beste resultaat verkrijgt men als de huid maximaal een dag van te voren goed is gescrubd. Het scheren van de bikinilijn moet een dag voor de Spray Tanning gedaan worden. Om de zuurmantel optimaal te houden, kunt u het beste geen douchegel gebruiken. U spoelt uw lichaam alleen af. Daarnaast moet u absoluut geen dagcrème, make-up, bodymilk, handcrème of parfum aanbrengen. Wij adviseren onze klanten om donkere, loszittende kleding te dragen. Sporen van de bruiningslotion kunnen worden overgebracht op kleding of badlakens. De kleurstof laat zich moeilijk uit sommige materialen verwijderen. Na de behandeling moet u minimaal zes uur wachten met douchen. Uw huid geeft dan niet meer af.

Bruiningsontwikkeling

De kleur ontwikkelt zich tot acht uur na de behandeling. Om meteen het resultaat te tonen wordt het product bruin gekleurd. De kleur verdwijnt na de eerste wasbeurt. Daaronder zit de echte Spray Tanning. Na de behandeling moet u baden, douchen, zwemmen, en sporten vijf tot acht uur vermijden.

Bruine teint verzorgen en behouden

Met een regelmatige verzorging door een vochtinbrengende bodylotion behoudt u de bruine teint het langst (vijf tot tien dagen). Diverse producten, zoals Nivea en Dove, dienen te worden vermeden. Deze producten kunnen de kleur afbreken.

Beschermen tegen de zon

Spray Tanning geeft geen bescherming in de zon. Een hoge factor zonnebrandcrème, die regelmatig wordt aangebracht, blijft noodzakelijk wanneer u gaat zonnen. Het bruinen wordt niet aanbevolen voor mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van een zwangerschap.