lijn

Veel gestelde vragen

Kan ik tijdens de zwangerschap zonnen?

U mag tijdens de zwangerschap gewoon zonnen, want de stralingen van de zonnebank komen niet bij de baby terecht. Wel is het aan te raden om een handdoek over uw buik heen te leggen. Het felle licht van de zonnebank kan hinderlijk zijn voor de baby. Als u al wat verder bent in de zwangerschap is het verstandig om niet te lang onder de zonnebank te gaan, want de warmte kan onprettig zijn voor de baby. Verantwoord zonnen zorgt er wel voor dat uw vitamine D3 op peil blijft. Dit is goed voor u en uw baby. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken waarin het belang van voldoende vitamine D voor moeder en baby tijdens de zwangerschap wordt benadrukt.

Mag ik met tatoeages onder de zonnebank?

Tatoeages worden na een tijd lichter van kleur door slijtage. Dit komt niet direct door de stralingen van een zonnebank. Als u net een nieuwe tatoeage heeft, raden wij aan om tijdens het zonnen de tatoeage af te dekken met een handdoek.

Hoe oud moet ik zijn als ik onder de zonnebank wil?

Kinderen onder de 18 jaar mogen niet onder de zonnebank. Zonlicht is niet slecht voor een kind, maar buiten krijgen kinderen genoeg zon. Door teveel zonlicht in de jonge jaren kunnen moedervlekken optreden, doordat beschadigde cellen zich delen en de kinderhuid nog groeit. De kans op huidkanker neemt daardoor toe. Daarom wordt zonnebanken op jonge leeftijd niet toegestaan. Smeer uw kinderen ook goed in als ze naar buiten gaan om verbranding en beschadiging van de cellen tegen te gaan.